Vigdis.info
Vigdis.info
Vigdis Devik – writer and journalist
 

Jeg heter Vigdis. Jeg er 38 år og vet ennå ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor. 

Da jeg var liten, sa tanta mi at jeg ville ende opp som forfatter. Det samme sa foreldrene mine og besteforeldre. Og jeg ønsket så inderlig at de skulle få rett.

Jeg var åtte år da jeg skrev mitt første dikt, og jeg har det ennå. Skrevet på skrivebordspapir, med snirklete bokstaver og en god del skrivefeil. Og etter hvert som jeg ble oppmuntret til å skrive mer, fortsatte jeg. Dikt, fortellinger og dagbok. Jeg gledet meg for hver gang vi fikk i lekse å skrive stil på skolen. Da skrev jeg gjerne ut hele skriveboka.

Antagelig var sansen for tekst den største årsaken til at jeg etter hvert søkte meg inn på journalisthøgskolen. Og interessen for språk førte meg videre inn på masterstudiet i engelsk. Samtidig begynte jeg som frilanser, og ble ganske raskt tilbudt jobb som journalist i Trønder-Avisa, hvor jeg endte opp med å jobbe i 7,5 år.  

I dag driver jeg eget firma, Vigdis Devik AS, hvor jeg tilbyr tjenester innen tekst, journalistikk og kommunikasjon. Du finner meg i Steinkjer, nærmere bestemt i Kongens gate 28, dersom du har lyst til å hilse på. Her deler jeg kontor med journalistkollega Håvard fra Zeiner Media.

Men hvorfor vet jeg ennå ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor, tenker du kanskje? Etter mange år med skriving på vegne av andre, føler jeg det er på tide å fremheve mine egne tekster. Det føles uvant og litt skummelt, men jeg hiver meg uti det allikevel. Jeg vet ikke om jeg ender opp som forfatter, slik min tante en gang sa, eller noe helt annet? 

Det viktigste for meg, her og nå, er å skrive om det som vil ut. Og hvem vet? Kanskje klarer jeg å skrive noe som berører deg i like stor grad som det berører meg?
Da har jeg lyktes uansett.   

Tror du at jeg kan hjelpe deg med å finne ditt budskap eller din tekst?

Ta en nærmere titt på hva jeg hva jeg kan tilby, eller svipp innom noen av mine referanser.

KONTAKT: vigdis.devik@gmail.com / tlf 952 07 391